< Tilbage

Tilbageblik 14. januar 1966 | 1970 | 198414-01-2019 - 06:44

Denne gang om David Bowie, Diana Ross og en rekord for Paul McCartney.

Det er ved at være længe siden, at Diskotek Venus har bragt nogle musikalske tilbageblik, men nu sker det endelig atter engang. Og blandt de tre tilbageblik, så skal det i 1984 dreje sig om en rekord for Paul McCartney. Det vender vi tilbage til!

Navneforandring i 1966

Vi lægger ud med en navneforandring på datoen 14. januar i 1966. Her bliver David Jones tvunget til at skifte navn for at undgå forveksling med Davy Jones fra gruppen The Monkees. Navnet David Jones siger sikkert ikke mange så meget. Men navneskiftet bliver til David Bowie, og så klinger det hele sikkert meget mere velkendt.

Navneskiftet til David Bowie skete lige netop tidsnok op til udgivelsen af singlen 'Can't Help Thinking About Me'. Han valgte efternavnet Bowie efter Alamo-helten Jim Bowie, og hans berømte Bowie Knife.

Diana Ross forlader The Supremes i 1970

Og så går vi fire år frem til 1970, hvor Diana Ross på denne dag d. 14. januar offentliggjorde, at hun ikke længere skulle være frontfigur i gruppen The Supremes. Nyheden blev præsenteret på scenen i forbindelse med en koncert på The Frontier Hotel, Las Vegas. I løbet af koncerten blev Jean Terrell præsenteret som afløser for Diana Ross.

Det skulle vise sig, at Jean Terrell fik syv år som frontfigur i The Supremes, og det blev til endnu syv Top 40 hits, efter at Diana Ross sagde farvel. Og der var også et par Top 10 hits i mellem i form af 'Up The Ladder To The Roof' og 'Stoned Love' senere i løbet af 1970.

Paul McCartney sætter rekord i 1984

Vi slutter dette tilbageblik på dagen d. 14. januar i 1984. Her skrev Paul McCartney sig virkelig ind i de musikalske historiebøger med alletiders rekord. På det her tidspunkt, d. 14. januar 1984, lå Paul McCartney #1 på hitlisten med 'Pipes Of Peace'. Med denne flotte placering skrev Paul McCartney hitliste historie. Paul McCartney blev den første til at have et #1 hit dels som medlem af en gruppe i form af kvartetten The Beatles. Dernæst som medlem af en trio i gruppen The Wings. Derefter strøg Paul McCartney til tops på hitlisten som en duo sammen med Stevie Wonder. Og endelig altså også som solist på nummeret 'Pipes Of Peace'. En ganske imponerende rekord!!!

Det var alt for det musikalske tilbageblik fra Diskotek Venus i denne omgang. Jeg synes, at det er fantastisk at dykke ned i de gamle arkiver og læse om de mange begivenheder, som har udspillet sig gennem årene.

Og hvis nogle af jer som læser med her også synes godt om de her korte musikhistorier, og synes der går lidt for lang tid i mellem de bliver bragt her på Diskotek Venus hjemmeside, så må I lige prikke til mig på facebook eller sende en mail.

Rigtig god mandag :)

Peter, Diskotek Venus< Tilbage