< Tilbage

Så er der sat navne på deltagerne i Melodi Grand Prix 201931-01-2019 - 14:20

Det bliver en blanding af nye og kendte ansigter.

Så har DR løftet sløret for hvem der er årets ti finalister til Melodi Grand Prix 2019.

Showet der i år sendes fra Boxen i Herning d. 23. februar bliver denne gang med to mandlige værter i form af Johannes Nymark og Kristian Gintberg. Ti helt nye popsange skal dyste om at blive Danmarks bidrag ved Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj.

Både kendte og nye navne

De ti udvalgte sange fremføres af både erfarne og kendte navne, men også en række helt nye navne er sluppet gennem nåleøjet til Melodi Grand Prix 2019.

Ikke kun på dansk og engelsk

Julie Berthelsen er blandt de mest kendte navne, og hun stiller op sammen med den anerkendte, grønlandske sangerinde Nina Kreutzmann Jørgensen. Med sangen 'League Of Light' bliver det første gang siden 1979, at der kommer grønlandske toner i Dansk Melodi Grand Prix.

Og der kommer også et strejf af både fransk og tysk, som heller ikke er kotume i Dansk Melodi Grand Prix. Det kan høres i sangen 'Love Is Forever', med den blot 20-årige Leonora, som er årets yngste deltager.

Og der sniger sig også et par spanske gloser ind i årets Grand Prix sange. Det sker i sangen 'Kiss Like This' med Jasmin Gabay. Jasmin Gabay sang kor for Anja i Eurovision Song Contest 2017, men de fleste kender hende fra 'Den store bagedyst' i efteråret, hvor hun nåede hele vejen til finalen.

Gensyn med Sigmund

Og mon ikke mange stadig kan huske Sigmund fra sidste års udgave af X-Factor. Sigmund der under Sanne Salomonsens vinger nåede semifinalen. Det blev dengang sagt, at vi ikke havde hørt det sidste fra ham. Nu forsøger han sig i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Say My Name'.

Årets dansksprogede og også mest folkelige indslag kommer fra Humørekspressen, der har opnået stor succes både hos dansktop- og bodegapublikummet de senere år. De stiller meget passende op med sangen 'Dronning af baren'.

Lyt til sangene allerede nu

Hvem der bliver Danmarks repræsentant i Eurovision Song Contest i år, afgøres af de danske tv-seere og en særlig fagjury lørdag den 23. februar.

Som noget helt nyt kan du allerede nu lytte til alle sangene i deres fulde længde. Du kan høre alle sangene ved at følge dette link:

https://www.dr.dk/event/melodigrandprix/find-din-favorit-hoer-alle-sangene-til-dansk-melodi-grand-prix-allerede-nu

Hvem har den bedste sang? Skriv meget gerne i kommentarfeltet til opslaget på Diskotek Venus facebookside, hvem DU mener har fortjent at vinde.< Tilbage