< Tilbage

Leonora kæmper for Eurovision Finale 201916-05-2019 - 15:50

Om få timer går Leonora på scenen i Tel Aviv med Love Is Forever.

Det 20-årige danske Eurovision håb, Leonora, går om få timer på scenen i Tel Aviv ved årets 2. semifinale i Eurovision 2019. Til dampende varm kaffe og varme hveder rundt omkring i de danske hjem er Leonora angiveligt på scenen omkring lidt efter kl. 21.30.

Chance for at gå videre

Leonora mødte søndag aften verdenspressen ved åbningsceremonien af Eurovision, og der var rigtig  mange, der ville have en snak med Leonora, tage billeder af hele grandprix-holdet og høre hende synge, fortæller en glad Leonora til DR.

Kigger man hos bookmakerne, er Danmark i skrivende stund spået en finaleplads hos de fleste, men selvom Leonora selv kalder sig for 'et stort konkurrencemenneske', så forsøger hun ikke at fokusere for meget på resultatet.

Jeg prøver ikke at tænke for meget over det. Men jeg skal nok gøre mit allerbedste og repræsentere Danmark så godt det overhovedet er muligt på den store grandprix scene i Tel Aviv, lover Leonora.

Fra skøjteprinsesse til sangerinde

Leonora har stået på skøjter fra hun var ganske ung, og har vundet et hav af mesterskaber og titler. Men udover mange timer på isen, så har Leonora også brugt mange aftener med guitaren i hånden. Hun har nemlig også fra barnsben sunget, og musikken tog for alvor fart, da hun startede i gymnasiet. Her begyndte Leonora at skrive sine egne sange, og optrådte til diverse arrangementer på skolen. Flere af sine hjemmekomponerede numre endte på Youtube, og her blev hun spottet af en musikansvarlig fra DR. Og den vej rundt blev Leonora tilbudt en plads i årets danske Melodi Grand Prix.

American Song Contest

Og midt i al virakken omkring Leonora og Eurovision 2019, så blev det tidligere på ugen offentliggjort, at USA fra 2021 meget vel kan få deres egen sangkonkurrence, American Song Contest. The Hollywood Reporter og flere medier skriver, at EBU (European Broadcasting Union), der hvert år arrangerer Eurovision Song Contest, har givet det svenske produktionsselskab Brain Academy licens til at skabe et Grand Prix-lignende tv-format i USA.

Administrerende og kreativ direktør i Brain Academy, Peter Settman, siger til The Hollywood Reporter, at han 'ikke kan vente' med at få lov til at introducere 'denne vidunderlige konkurrence' til det største tv-marked i verden, nemlig det amerikanske.

Eurovision-chef Jon Ola Sand er også begejstret over de amerikanske planer. Som en del af EBU's overordnede ambition om at udbrede brandet er det på tide, at Grand Prix'et også kommer til USA for at nå ud til endnu flere seere, lyder det fra Jon Ola Sand.

Men foreløbig skriver vi 2019, og om få timer går det løs med Leonora på scenen og sangen 'Love Is Forever'...Kom så Leonora!
< Tilbage