< Tilbage

Diskotek Venus og DJ Peter Christensen - 40 års jubilæum01-01-2020 - 00:01

Vildeste oplevelse går tilbage til juni 1987 i Holstebro.

Så blev det omsider 2020 og dermed starten på mit og Diskotek Venus 40 års jubilæum - Godt Nytår!

Når nogen har gjort det samme i 40 år, så er det ikke længere blot et arbejde - men en livsstil. Det er præcis sådan det er blevet for mig, der siden 1980 først blev kaldt "Pladevender", dernæst "Discjockey" og nu 40 år senere står der "DJ" på mit CV. Jeg er meget taknemmelig over, at musikken som i starten blot var en hobby, nu er fuldtids arbejde.

Den første gang som DJ

Interessen for musik går helt tilbage til da jeg vel var omkring 10 år gammel. Min seks år ældre broder Torben spillede musik på hans værelse, og det synes jeg var vildt godt. Og da jeg var ti år gammel kan jeg huske, at jeg så Brother Hood Of Man vinde Eurovision med sangen "Save Your Kisses For Me". Der blev min musikinteresse for alvor vakt til live, og så har jeg ellers været fanget af musikken lige siden.

Nogle år senere hang jeg ud med DJ'en som spillede til skolefest, og han var så venlig, at sende mig nogle tegninger over hvordan jeg kunne bygge mit eget lysshow. Og den første lysstyring var et byggesæt fra Jostykit, og lamperne var nogle farvede 100 watts pærer. Da der nogle år senere åbnede et diskotek i min hjemby Aars, så var det naturligt nok noget som også tiltrak min opmærksomhed. Det var der jeg første gang stod bag et par pladespillere og en mixer.

Simested Kro

I 1981 tog jeg som 15-årig til Simested Kro, som var det 'hotte" sted for unge fra det meste af Vesthimmerland at tage hen og feste om fredagen. Der var fuld knald på, og det var lige noget for mig. Så jeg kontaktede kromanden Tage, og vi blev hurtigt enige om, at jeg skulle prøve at spille en fredag aften. Det gik over al forventning på trods af, at jeg blot var 15 år på det tidspunkt, og derfor faktisk ikke var gammel nok til at komme ind. Og derfra gik det stærkt da jeg nærmest blev fast inventar på kroen i en årrække, som jeg er dybt taknemmelig for.

Radio Viborg

Jeg har altid lyttet meget til radio, og husker med glæde tilbage på programmer som Top 20 med Jørgen de Mylius, Fanfare med Chr. Flagstad, Fredagsparty, Søndagskvisten og hvad musikprogrammerne på DR P3 nu ellers hed før i tiden. Det blev også til megen lytning af svensk radio, som det lykkedes mig at lytte til på mine forældres radio, når vejrforholdene tillod det. Også Radio Luxembourg lyttede jeg ofte til om aftenen og det halve af natten.

At lytte til musikudsendelser i radioen fascinerede mig, og da Radio Viborg startede sine udsendelser d. 21. marts 1984, så lyttede jeg også med der. Året efter i 1985 søgte Radio Voborg nye studieværter ved overgangen til at skulle sende døgnet rundt. Jeg greb chancen, og satte mig i juni 1985 i studiet på Vesterbrogade 9 i Viborg. Det endte med at blive 20 gode år med at lave radio. I slutningen af 90'erne havde jeg en kort afstikker til ANR Fjord i Hobro, men blev hentet tilbage til Radio Viborg, hvor jeg sendte for sidste gang i 2005.

Den vildeste oplevelse

Ud over mine gode evner som DJ, så fejlede min brug af en mikrofon heller ikke noget. Det kunne man blandt andet også høre på Radio Viborg. Så en dag blev jeg kontaktet af den daværende stuntman Erik W. Pedersen som spurgte om jeg kunne tænke mig at komme med ham og hans folk rundt i landet som DJ og speaker når de skulle lave shows. Det blev også en stor succes, og da Erik W. Pedersen kom på den vilde idé med at springe op på taget af Holstebrohallen i juni 1987 på sin moto-crosscykel, så var det naturligt, at jeg skulle være med som DJ og speaker.

Jeg blev placeret oppe på taget af Holstebrohallen, og havde på den måde det fulde udsyn over både startområdet hvor Erik W. Pedersen holdt klar på sin moto-cross cykel, den enormt store trærampe, og en kæmpe folkemængde som politiet anslog til at være på 22.000 mennesker. Det er på trods af mine 40 år i branchen som DJ stadig det vildeste, som jeg til dato har været med til. Erik W. Pedersens spring op på taget af Holstebrohallen var et rekordforsøg som lykkedes, men styrtede under landingen oppe på taget, men på mirakuløs vis slap han med knubs og en kraftig hjernerystelse.

Jørgen de Mylius

Tilbage i 00'erne ville skæbnen, at jeg skulle levere udstyr til Jørgen de Mylius i forbindelse med en fest i Aalborg Zoo. Jeg havde jo hørt Jørgen de Mylius utallige gange i radioen og set ham på TV, og nu skulle jeg for første gang møde ham, og han skulle tilmed spille på mit anlæg. Og når to musikgale folk mødes, så er der straks en masse at snakke om. Så inden vi skiltes stak han mig sit visitkort, og siden har vi holdt kontakten og haft mange fælles DJ jobs.

Jørgen de Mylius er således hvert år med på Diskotek Venus Sommer Tour, og der er også fælles DJ jobs til firmaevents, private fester osv. Sammen med Sony Music inddrog Jørgen de Mylius mig også i produktionen af de populære Eldorado CD bokse, hvor jeg endte med at få ansvaret for at gøre al musikken klar, og har i den forbindelse renset og digitaliseret mange af mine egne grammofonplader til brug på Eldorado boksene.

Fremtiden

Nu er det blevet 2020 og jeg glæder mig enormt meget til at tage hul på mit 40 års DJ jubilæum. Hvordan året kommer til at spænde af må tiden vise, men det ligger fast, at jeg efter flere års fravær vender tilbage på programmet ved Kimbrerfesten, som er årets byfest i min egen by Aars. Og så skal diskoteksbilen med kælenavnet Fedesen efter planen gøres som ny igen. Det er en Mercedes 409D som har været med siden 1988, og er ifølge SKAT den sidste 409D kassevogn som er tilbage i Danmark.

I den forbindelse har jeg håndplukket nogle af de bedst fagfolk i landet til at løse opgaven med en totalrenovering. Go' Morgen Danmark er klar til at vise det færdige resultat og Aars Avis vil følge renoveringen fra start til slut. Desuden arbejdes der på en aftale med TV 2 om også at følge renoveringen, som kan blive det vildeste bilrenoveringsprojekt i 2020. Hvis nogen har lyst til at være med som sponsor, så giv lyd.

Der kommer henover året opdateringer omkring både mit og Diskotek Venus 40 års jubilæum, kommende fester og events, og renoveringen af diskoteksbilen, STAY TUNED.

Jubilæumshilsen

Peter, Diskotek Venus< Tilbage