< Tilbage

Countrysangeren Glen Campbell er død09-08-2017 - 15:29

Sangeren bag kæmpehittet 'Rhinestone Cowboy' blev 81 år gammel.

Det var en sorgens dag i går, tirsdag d. 8. agust 2017, for mange country fans verden over, da nyheden om Glen Campbells død tikkede ind. Countrylegenden endte sine dage i Nashville, Tennessee i USA, som også af mange betegnes som hjemstedet for country musikken.

Glen Campbell indledte sin musikalske karriere helt tilbage i starten af 60'erne, og var op igennem 70'erne blandt de mest kendte musikere i USA. Karrierens højdepunkt indtraf i 1975 med udgivelsen af albummet 'Rhinestone Cowboy', som også er titlen på Glen Campbells mest populære sang. Men de som læser med her, vil sikkert også kunne huske sangen 'Southern Nights' fra 1977, som opnåede stor popularitet herhjemme.

Glen Campbell har igennem sin musikalske karriere vundet fem Grammyer, solgt over 45 millioner plader, og opnåede at få hele 75 sange på de amerikanske hitlister. Men Glen Campbell var også studiemusiker under ledelse af Phil Spector. Det er således Glen Campbell som spiller guitar på indspilningen af 'Strangers In The Night' med Frank Sinatra. Glen Campbell var også med i studiet da Elvis Presley skulle indspille 'Viva Las Vegas'.

'Glen var en af de største stemmer gennem tiderne, og en af de største musikere', udtaler Dolly Parton til nyhedsbureauet AP. 'Han kunne spille alt, og han kunne gøre det rigtig godt. Han var bare ganske enkelt meget talentfuld', tilføjer Dolly Parton.

Glen Campbell var også skuespiller og TV-stjerne med sit eget show på CBS med over 50 millioner seere. i 1969 var Glen Campbell nomineret til en Oscar for sin medvirken i westernfilmen 'True Grit' hvor han spillede sammen med John Wayne.

Den præcise dødsårsag kendes ikke, men Glen Campbell oplysle selv tilbage i 2011, at han var blevet ramt af den frygtede sygdom Alzheimers.< Tilbage