< Tilbage

George Michael favorit nu som remix09-09-2017 - 10:38

George Michael arbejdede op til sin død på en ny version af  "Fantasy".

Nummeret “Fantasy” blev først indspillet sidst i firserne af George Michael til hans andet legendariske soloalbum “Listen Without Prejudice Vol. 1”.

”Fantasy” var fra starten tænkt som en af singlerne fra pladen, men blev af uransagelige årsager valgt fra, og kom kun med som B-side af den amerikanske udgave af ”Freedom! ’90” og i UK med ”Waiting For That Day”.

Men George Michael fortrød, at ”Fantasy” ikke blev en single, og spillede den live både på sin ”Cover To Cover” tour i ´91 og ved flere andre lejligheder. På det tidspunkt havde George Michael problemer med samarbejdet med Sony, og i protest uddelte han gratis cassetter med sangen på alle stole ved koncerterner. Senere spillede han også ”Fantasy” ved sin 25 Live Tour, og "Fantasy" var en af George Michael’s personlige favoritter.

Den nye version af ”Fantasy”, som George Michael arbejdede på kort før sin død, var derfor det naturlige valg til en single. Derfor kontaktede han den legendariske hitmaker, Nile Rodgers, der med George Michael’s egne ord var ”The only man on the planet, who could give ”Fantasy” more funk that it already had”.

Nile Rodgers var hovedmand i Chic, og med til at lave Daft Punk’s ”Get Lucky” m.m.

”Fantasy” er en del af  genudgivelsen af ”Listen Without Prejudice Vol 1/MTV Unplugged”, og en stor TV dokumentar med titlen ”Freedom” kommer ud den 20. oktober.

Dokumentaren ”Freedom” som George Michael arbejdede på som det sidste før sin død i julen 2016, har bl.a. Stevie Wonder, Elton John, Liam Gallaghager, Nile Rodgers, alle ”Freedom 90” supermodellerne (Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz) samt bl.a. Mary J. Blige, Tony Bennett, Mark Ronson, Jean Paul Gaultier, Kate Moss, Ricky Gervais, James Corden m.fl. som medvirkende.

Der forhandles p.t. også om at vise ”Freedom” på dansk TV.

www.georgemichael.com< Tilbage