< Tilbage

Tilbageblik d. 22. september fra 1989 | 1990 | 1991 22-09-2017 - 06:12

Denne gang om Irving Berlin, Bryan Adams og Garth Brooks.

Diskotek Venus er tilbage med flere historiske tilbageblik fra musikkens verden.

Vi lægger ud i 1989, hvor den kendte amerikanske komponist Irving Berlin døde d. 22. september i en alder af 101 år. Irving Berlin er født i Rusland, men emigrerede som 5-årig med sin familie til USA. Helt tilbage i 1911 blev sangen "Alexander's Ragtime Band" springbrættet til en musikalsk karriere, der endte med at komme til at omfatte mere end tusind sange. Blandt de mange succesrige kompositioner er sange til Broadway Musicals. Og hvert år til Jul høres en af Irving Berlins allerstørste klassikere "White Christmas" sunget af Bing Crosby. I sine sidste år levede Irving Berlin nærmest som eneboer, hvorfor han ikke deltog i den fest der blev holdt til ære for ham på hans 100-års fødselsdag. Irving Berlin ligger begravet på Woodlawn Cemetery i Bronx, New York.

Vi fortsætter et år senere i 1990 med Garth Brooks, som af flere er udråbt som ny konge af country musikken. Blandt virkelig dedikerede country fans vil kongen dog altid være Kenny Rogers. Men Garth Brooks må dog siges at være godt med! For d. 22. september 1990 gik Brooks med albummet "No Fences" ind på den amerikanske album hitliste. Og albummet er gået over i historien, som det bedst sælgende country album i løbet af de første fem år albummet var på gaden. I de første fem år blev der solgt over 13 millioner eksemplarer! Et imponerende salgstal hjulpet godt på vej af kæmpehittet "Frinds In Low Places", som er blevet en vaskeægte country evergreen...undskyld Kenny Rogers!

Og vi slutter dette tilbageblik i 1991, og sørme med endnu en rekord! Her skal vi have fat i Bryan Adams, som i 1991 var blevet udset til at lave musik til filmen "Robin Hood". Og tilbage i 1991 på datoen 22. september skrev Bryan Adams musikhistorie ved for 12. uge i træk, at ligge #1 på den engelske single hitliste med giganthittet "Everything I Do, I Do It For You", sådan! Men faktisk endte det med i alt 16 uger som #1 i England. "Everything I Do, I Do It For You" udløste også en Grammy i 1992 for bedste sang skrevet til film eller TV.< Tilbage